Projecte Bio-història 2018

Ciències Socials i Biologia contra el nazisme. 

A finals d'aquest curs 2017/18 l'alumnat de 4t d'ESO ha desenvolupat una activitat interdisciplinar entre les matèries de Ciències Socials i Biologia, l'objectiu de la qual era rebatre les pseudociències que van fonamentar el nazisme en base als coneixements i les habilitats adquirides a la matèria d'Història i, en base a les investigacions sobre l'herència mendeliana desenvolupades a la matèria de Biologia.

L'alumnat de 4t d'ESO ha treballat en grups cooperatius formats per diferents especialitats. Cada alumne participava en el seu grup amb un rol diferenciat i la combinació de tots ells ha pogut aportar un major saber. Les diferents especialitats eren: Història, Biologia, Ciències Polítiques, Peridodisme i Fotografia.

Finalment l'alumnat ha descobert per sí mateix la relació entre els principals conceptes mendelians com caràcter hereditarifenotip, genotip, etc, i el desvirtuament que d'aquests en va fer el nazisme. Axí doncs, l'alumnat ha pogut concloure que el darwinisme social, base del nazisme, no està avalat per la teoria de l'herència mendeliana. A més a més, l'alumnat ha anat més enllà de l'objectiu de l'activitat i ha sabut deduir la relació entre les teories eugenètiques i el fenomen històric de l'esclavitud contemporània.

Aquí podeu veure algunes imatges de l´activitat.